منتدى افتكاسات
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 تورتة الفواكه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin


عدد المساهمات : 1108
تاريخ التسجيل : 31/01/2012
العمر : 43
الموقع : alexandria

مُساهمةموضوع: تورتة الفواكه   الأحد فبراير 12, 2012 5:55 pm

المقادير
عدد 2 بيضة 5 ملاعق كبيرة سكر 7 ملاعق كبيرة دقيق 1/2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر مقدار فانيليا مقدار ملح مقدار كريم شانتيه وفراولة وخوخ للتزين باكيت جيلى للتلميع
التحضير
التحضير: 1-افصلى الصفار عن البياض
2-حطى على البياض 3 معالق من السكر+رشة الملح+فانيليا ويضرب جيدا حتي يصبح مارنج
3-اضربى الصفار بمعلتقين السكر المتبقين حتي يصير كريمة الكريمة
4-اضيفى الصفار على البياض ويقلب ببطء بمعلقة من تحت لفوق للمحافظة علي الهواء
5-اضيفى الدقيق والبيكنج بودر ويقلب بنفس الطريقة
6-يضع الخليط فى الصينية وتكون مدهونى سمنة او زبدة ورشة دقيق
التورتة تحتاج 3 طبقات اسبونج فتكرر نفس الطريقة
الطريقة
يسخن الفرن قبل الخبز بنصف ساعة
تدخل الفرن متوسط الحرارة 10 دقائق او اكثر حتي تنضج
ثم تترك تبرد
التزيين:
1-تسقي بشراب الكمبوت الخوخ
2-تدهن مربى فراولة خفيفة
3-نضع طبقة كريم شانتية وعليها قطع خوخ
4- كررت نفس الخطوات مع الطبقة التانية
5-الطبقة الاخيرة سقيتها بالشراب فقط
ونضع الكريم شانتية
6نصنع وردات على الحروف بالكريم شانتيه
7-ترص قطع الخوخ فى النص بين الوردات
8-نضع الفراولة وعليها شرايح من الخوخ
9-نضع شيكولاتة هيرشى وحدات منها على الكريم شانتيه بين وحدات الفراولة
10- لمعت الفاكهة بالجيلى
ملاحظات: باكو جيلى على نص كوب ماء ساخن ويوضع فى التلاجة دقايق ثم ليمع به الفاكهة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://eftekassat.wwooww.net
 
تورتة الفواكه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
افتكاسات :: اكلات انجليزية-
انتقل الى: