منتدى افتكاسات
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 سمك فيليه على الطريقة الصينية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
avatar

عدد المساهمات : 1108
تاريخ التسجيل : 31/01/2012
العمر : 43
الموقع : alexandria

مُساهمةموضوع: سمك فيليه على الطريقة الصينية    الخميس مارس 22, 2012 1:46 pm

المقادير:

كيلو سمك فيليه
عصير 3 ليمونات
ملح وفلفل أسود
ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة صغيرة كمون
4 فصوص ثوم مفرومين
ملعقة كبيرة بهارات سمك (هتلاقيها عند العطار)
أوراق كزبرة خضراء "للتزيين"
ليمونة مقطّعة شرائح "للتزيين"


الطريقة:
1- تبّلي السمك في بهارات السمك لمدة نصف ساعة.

2- بعد كده سيّحي الزبدة على نار هادية، وضيفي معاها الثوم المفروم والملح والفلفل والكمون، وقلّبيهم كلهم مع بعض لمدة 5 دقائق.

3- ضيفي عليهم السمك، وقلّبيهم مع بعض لمدة 5 دقائق كمان أو لغاية ما تلاقي إن السمك لونه بقى دهبي.

4- ضيفي عليهم عصير الليمون، وسيبيهم مع بعض على النار لمدة 3 دقائق، وبعد كده ارفعي الطاسة من على النار، واغرفي السمك في طبق التقديم، وزيّنيه بأوراق الكزبرة وشرائح الليمون.. وبألف هنا وشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://eftekassat.wwooww.net
 
سمك فيليه على الطريقة الصينية
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
افتكاسات :: اكلات صينية-
انتقل الى: