منتدى افتكاسات
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 كباب الفراخ بالخضار

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
avatar

عدد المساهمات : 1108
تاريخ التسجيل : 31/01/2012
العمر : 43
الموقع : alexandria

مُساهمةموضوع: كباب الفراخ بالخضار   الخميس مارس 22, 2012 1:35 pm

لمقادير:

½ كيلو صدور فراخ مقطّعة مكعبات متوسطة الحجم
ثمرة فلفل أحمر مقطّع مكعبات متوسطة الحجم
ثمرة بطاطس مقطّعة مكعبات متوسطة الحجم
ثمرة باذنجان مقطّعة مكعبات متوسطة الحجم
ثمرة طماطم مقطّعة مكعبات متوسطة الحجم
ثمرة كوسة مقطّعة مكعبات متوسطة الحجم
ثمرة بصل مقطّعة مكعبات متوسطة الحجم
ملعقة كبيرة بهارات فراخ (هتلاقيها عند العطار)
½ ملعقة صغيرة روزماري
أسياخ معدنية أو خشبية
3 فصوص ثوم مفرومين
¼ كوب زيت زيتون
½ كوب زبادي
كوب مية بصل
ملح وفلفل


الطريقة:
1- اخلطي مية البصل مع الملح والفلفل والروزماري وزيت الزيتون والزبادي والثوم المفروم، وبعد كده تبّلي بهم صدور الفراخ، وسيبيها في التلاجة مع التتبيلة لمدة 3 ساعات.

2- بعد كده، رصّي قطع الفراخ والخضار في الأسياخ؛ بحيث يكون ترتيبهم كالآتي: قطعة من صدور الفراخ، قطعة كوسة، قطعة باذنجان، قطعة بطاطس، قطعة بصل، قطعة فلفل، قطعة طماطم، وكرّري نفس الترتيب مع باقي الأسياخ لحد ما تخلص الكمية اللي عندك.

3- شغّلي شواية الفرن على درجة حرارة متوسطة، وحطّي أسياخ الفراخ بالخضراوات على صينية، ودخّليها الفرن، مع تقليب الأسياخ من وقت للتاني، لغاية ما تلاقي إن الفراخ لونها بقى دهبي، خرّجي الأسياخ من الفرن وحطّيها في طبق التقديم.. وبألف هنا وشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://eftekassat.wwooww.net
 
كباب الفراخ بالخضار
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
افتكاسات :: اكلات مصرية-
انتقل الى: